Start » Folkspel

Folkspel

Folkspel är lotteri- och spelföretaget som ligger bakom det oerhört framgångsrika spelet Bingolotto. Under många år har Bingolotto hållit sig på toppen bland folkkära spel, vilket inte var en prognos som företaget räknat med när de initierade det. Folkspel ägs av Folkrörelsernas Samarbetsorgan för Spel- och Lotterifrågor, vilket har runt 5 miljoner medlemmar genom de 72 riksorganisationer som deltar. Förutom Bingolotto är välkända produkter från det här företaget bl.a. Sverigelotteriet, Sverigelotten och bingo på internet. När det rör sig om vinstspel med så pass höga vinster som för de flesta av det här företagets vinster så är det Lotteriinspektion som kontrollerar att allt går rätt till.

Folkspel föddes 1989, vilket är samma år som Bingolotto satte igång. Efter två år på regionala Kållevisionen gick Bingolotto över till TV4 och det var nu programmet började växa i popularitet. Programledaren Leif Loket Olsson bidrog stort till att Bingolotto lyckades bli så enormt populärt som det blev, men ändå är det lite av ett mysterium att programmet lyckades bli så älskat. Till första programmet på TV4 såldes 75 000 biljetter och redan till nästa program gick tryckningen upp på 170 000 stycken, mer än dubbla antalet. Efter ett halvårs sändning på TV4 uppgick antalet lotter till 300 000 och hela 1,3 miljoner människor tittade på programmet.

Folkspel ger stort stöd åt svenska föreningar

Folkspel främjar föreningar över hela landet

Folkspels ändamål med sina stora vinster är att främja föreningar över hela landet. Det handlar här om miljontals kronor som delas ut – exempelvis låg summan år 2008 på 180 miljoner. Vinsterna kommer föreningarna till godo genom att dessa tar hand om lottförsäljningen och får provision på antalet sålda lotter. Detta är naturligtvis ett välbekant faktum för många av de som köper lotterna. Att stödja svenskt föreningsliv och samtidigt ha chans på vinster är en attraktiv kombination. Folkspel är ett lysande exempel på hur en smart produkt kan ge stora vinster, som går direkt till ändamål som stödjer stora delar av den svenska befolkningen i närapå alla ålderskategorier.